homefoto

Zo werk ik

Als het goed voor je voelt, dan kan je NU overgaan tot actie. Actie is belangrijk. Twijfel leidt tot uitstel en dat leidt tot verder afglijden. Niet dat het afstel wordt. Nee, daarvoor wil je te graag leven, zonder gedoe. Dat is namelijk in eerste instantie de reden dat je bepaalde middelen hebt gebruikt…. Uiteindelijk zal je echt willen stoppen, omdat alles van je af loopt. Hoe sneller je bent, hoe minder de schade!

Verslaving zal zich in je ego manifesteren en je continu met tegenargumenten bestoken. Het ego moet wel. Herstel is dodelijk voor je ego. Overlevend voor jezelf! Onderstaand de mogelijkheden bij MUDELLO.

Intakegesprek of Kennismakings-

gesprek

Als je meer wilt weten over een interventie, de 1 op 1 counselor-gesprekken of de nazorg, dan is het gratis intake-/ kennismakingsgesprek een goede manier om die informatie op te halen.

Natuurlijk kan je ook via de pagina ‘Contact’ de nodige informatie opvragen. Heel makkelijk, maar minder persoonlijk. Het voordeel van het intake-/ kennismakingsgesprek is dat we elkaar open en eerlijk kunnen zien. Ook zie je dan meteen de ruimte waar ik de nazorg en de 1 op 1 gesprekken doe. Het allerbelangrijkste is dat je een gevoel bij me krijgt (en ik bij jou). Dat is echt heel belangrijk, omdat we op basis van vertrouwen met elkaar om gaan en omdat we best moeilijke, beladen zaken met elkaar bespreken. Dat moet betrouwbaar voelen, anders moet je het niet doen.

Lees meer

Counseling

Counseling is er voor je als je last hebt van je gebruik van bepaalde middelen en of bepaald gedrag. Tevens van je afhankelijkheid van deze middelen en/of gedrag. Eigenlijk niet weet wat je ermee aan moet. Of je moet stoppen, of moet minderen. En hoe dan?

Counseling begint na de intake. Het is een traject van sessies die elk 45 minuten duren. Afhankelijk van de hulpvraag gaan we een traject in die gemiddeld zo’n 10 sessies duurt.

Tijdens de counseling gaan we kijken naar het gebruik. We gaan jou individuele verslaving analyseren en aan de hand van deze bevindingen toe werken naar een leven vrij van middelen en destructief gedrag.  Natuurlijk gaan we ook aan de slag met een terugval-preventieplan. Daarnaast kijken we naar je omgeving en relaties. Uiteindelijk rond je je traject af met een adviesgesprek, waarna je alle tools tot je beschikking hebt om je nieuwe leven in herstel aan te gaan.

Lees meer

Nazorg

Kom je net uit een klinische behandeling of een ambulant traject, dan is het Nazorgtraject een aanrader. Samen kijken we wat voor jou persoonlijk het beste traject is, voor wat betreft inhoud en intensiteit.

In de kliniek of tijdens je ambulante behandeling/ begeleiding leer je veel over verslaving en alles wat er bij komt kijken. Tevens worden je veel zaken aangereikt en aangeraden voor als je weer zelfstandig de wereld in gaat. 

Minder dan 3% van al deze mensen komt het eerste jaar door, zonder terug te vallen! Daarmee wordt de neerwaartse spiraal weer in gang gezet.

Om dit eerste en zwaarste jaar in herstel goed door te komen, heeft MUDELLO een Nazorgtraject beschikbaar. Deze wordt op maat gemaakt. Samen schatten we je behoefte in. Zo maken we een op maat gemaakt programma, om je in herstel te houden, zodat je werkelijk dat mooie leven van herstel kan hebben, zonder eerst de schaamte van de eerste terugvallen te hoeven meemaken. Met weer alle risico’s van dien.

We gaan ons buigen over verschillende gebieden, zoals bijvoorbeeld: je financiën, lichamelijke gezondheid, voeding, bezoek aan 12-stappen meetings, verbeteren contacten met vrienden en familie, ontspanning, werk, aflossing schulden, enz. Kortom een goede balans in het leven.

Lees meer

Interventie

Als je als naaste van een verslaafde alles hebt geprobeerd. Als je het ook niet meer weet. Als je er zelf aan onder door gaat en je naaste naar de afgrond ziet glijden.

Dan is er altijd nog de mogelijkheid van De Interventie.

Interventie is altijd op initiatief van de naaste(n) van de verslaafde. Vaak op het moment dat je denkt alles gedaan te hebben en niks lijkt je nog te helpen, om de verslaafde op zijn destructieve weg tegen te houden, dan wordt vaak, als laatste strohalm, de interventie ingezet.

De interventie zit hem vooral in de voorbereiding: de samenwerking tussen de naasten en de interventionist. Alles wordt aan de voorkant geregeld, met als doel, om de verslaafde op het eind zover te krijgen dat hij/zij de aangeboden klinische opname aangrijpt, om zijn stuurloze leven om te buigen naar een leven in herstel.

Voornoemd is de Johnson-methode. Daarnaast beheers ik ook de ARISE®-methode. Deze zoekt vanaf het begin de verbinding met de verslaafde op als dat kan. Samen (de naasten én de verslaafde) werken naar een klinische behandeling toe.

Welke interventiesoort we gaan inzetten wordt in het gratis intake-gesprek besproken.

Lees meer

Robert Drosterij

info@mudello.nl

06-54 98 77 90

Meidoorn 42, Naaldwijk

BTW NL003141453B71

KVK 76838587