fbpx

SEKS

Het obsessief bezig zijn met seks kan iemands leven ernstig en destructief beïnvloeden. Te denken valt aan het mateloos porno kijken, maar ook het betalen voor seks, zonder daar nog een rem op te hebben. Het mag duidelijk zijn dat dergelijk gedrag zeer schadelijk kan worden/zijn  voor de seksverslaafde zelf, alsmede voor de naast(n) van de verslaafde. Naast eventuele financiële schade, liggen depressie, schuldgevoelens, relatieproblemen, isolement, schaamte en zelfs problemen met justitie op de loer. Het onderhouden van gezonde relaties is een probleem geworden.

Het kenmerk van een seksverslaving zit hem in de machteloosheid van de verslaafde om te stoppen met het verlangen aan seks. Zelfs op het moment dat hij/zij weet dat het eigenlijk schadelijk is. De schade door het tóch te doen wijst op de stuurloosheid, wat een duidelijk kenmerk is van gedragsverslaving.

In tegenstelling tot middelenverslaving is het niet noodzakelijk om helemaal te stoppen.  Door middel van cognitieve gedragstherapie, kan je in de toekomst weer goed met seks omgaan.  

 

Robert Drosterij

info@mudello.nl

06-54 98 77 90

Meidoorn 42, Naaldwijk

BTW NL003141453B71

KVK 76838587