fbpx

NAZORG-TRAJECT

Dit traject is bedoeld voor iedereen die vrij van middelen of vrij van destructief gedrag is. Je hebt net een klinische, ambulante of cold turkey aanpak achter de rug en daardoor ben je clean en in je prille herstel van je verslaving.

Uit ervaring leren we dat het eerste jaar in herstel het meest lastige jaar is. Na je eventuele behandeling heb je veel geleerd over verslaving, gedrag en herstel. Maar theoretisch kennis krijgen is echt wat anders dan het geleerde zelfstandig in de praktijk uitvoeren.

Voor diegene die een rijbewijs hebben: was het bij jou óók niet zo, dat je ná het behalen van je rijbewijs, je pas écht het gevoel kreeg dat je auto bent gaan leren rijden? Dat is bij herstel niet anders. Zolang je in een veilige omgeving zit en intensief een begeleider naast je hebt, lukt het allemaal wel en begrijp je het allemaal wel. Veel moeilijker is het op het moment dat je teruggezet wordt in je oude omgeving, waar alles nog precies zo is, als toen je de kliniek of behandeling in ging. Je wordt weliswaar voorbereid op de echte wereld, maar het gevoel van schaamte, veroordelen en van alle triggers / verleidingen die je gaat ervaren, is niet zo gemakkelijk in die theorie te vangen, noch te oefenen.

Uit eigen ervaring heb ik gezien dat de ‘aftercare’, of nazorg, erg vrijblijvend is na een behandeling. Je kan een gevoel van verlorenheid ervaren in de eerste maanden na je behandeling. Een nazorg-specialist kan je dan heel goed gebruiken, omdat die snapt wat je meegemaakt hebt en waar je doorheen zal gaan: Een heel onzekere tijd met enorm veel uitdagingen. En juist in die enorm spannende tijd, wordt er van je gevraagd je steuntje, waar je pas net los van gekomen bent, te mijden. Nog niet gesproken over het afrekenen met schuldeisers, beschadigde familieleden, relaties in gebruik en alle gebeurtenissen die het leven sowieso voor iedereen nog in petto heeft. Ga er maar aan staan ​​allemaal, in je eentje ….

Dit is ook de reden dat ongeveer 1% van alle opgenomen verslaafden het eerste jaar van herstel NIET clean doorkomt. Zonder verwoestende terugvallen! Verwoestend omdat de terugval vaak leidt tot nog intensiever gebruik dan in de tijd dat je naar de kliniek ging. Verwoestend omdat je eigenwaarde weer een enorme dreun te verwerken krijgt en de vertrouwensband met je naasten ook weer een klap te verwerken krijgt. Je terugval hoeft absoluut niet het einde van de wereld te zijn. Je herstel hoeft daar niet te eindigen, zeker niet! Een terugval kan heel goed een onderdeel worden van je eigen herstelproces, maar het maakt het zeker niet makkelijker.  

Daarom is het nazorg-traject zo’n enorme goede investering voor je leven in herstel. Zeker in het eerste jaar! In het nazorg-traject gaan we je leven structureren op verschillende gebieden. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan:

 • Je wordt geïntroduceerd in het volgen van 12 Stappenmeetings, daar gaan we op jouw verzoek samen heen.
 • Je wordt geholpen bij het vinden van een sponsor.
 • Je terugval-preventieplan wordt opgesteld. Hierin kijken we naar alle situaties die voor jou bedreigend zouden kunnen zijn voor terugval en je wordt geholpen bij het maken van actieplanningen.
 • Je wordt geholpen bij de structuur van de week, kijkend naar sport/ontspanning, werk, 12 stappenmeetings, enzovoort
 • Je wordt geholpen op gebieden van je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid.
 • Je wordt geholpen met je financiën; denk hierbij aan oplossingsgericht nadenken en handelen met betrekking tot onderwerpen als schuld, dealers, gebruikersvrienden en familie, werk enzovoort.

Je zult zien dat er ook onverwachte zaken gebeuren. Dit is in het eerste jaar zeer aannemelijk. Je hebt dan meteen de mogelijkheid om met MUDELLO te bellen, zodat er gelijk naar gekeken kan worden, om de angel uit de situatie te halen.

Het nazorg-traject wordt aanbevolen voor je eerste jaar in herstel. Langer mag altijd; korter is niet raadzaam, maar natuurlijk ben je daar volledig vrij in.

Afspraken kunnen op de praktijk van MUDELLO zijn, maar ook op locatie. Denk hierbij aan een 12-Stappenmeeting of bij jou thuis. 

Hoe vaak er fysieke afspraken gemaakt moeten worden om tot een goede nazorg te komen is natuurlijk verschillend per persoon. In het gratis kennismakingsgesprek zullen we samen bepalen wat goed lijkt. Het staat je vrij om in de looptijd hierin aanpassingen te doen.

Het eerste gesprek vindt altijd in de praktijk van MUDELLO plaats.

 

 • Wij werken 100% discreet
 • Wij staan binnen 24 uur voor je klaar
 • Wij werken óók ‘s avonds en in het weekend
 • Wij werken op locatie als vanuit onze eigen praktijk
 • Wij zijn gediplomeerd counselor, coach
 • Wij zijn gecertificeerd interventionist en nazorgspecialist
 • Wij zijn ervaringsdeskundigen
 • MUDELLO is onderdeel van MUDELLI & MUDELLO v.o.f.

Robert Drosterij

info@mudello.nl

06-54 98 77 90

Meidoorn 42, Naaldwijk

BTW NL862049866B01

KVK 81334826