fbpx

GROEPSBEGELEIDING

 

Herstellen doe je sámen

 

Samen, op professionele wijze, door de Stappen van Herstel heen.

 

Je bent verslaafd aan middelen en/of alcohol of juist je naaste is verslaafd aan middelen en/of alcohol. Je bent op zoek naar een mogelijkheid om meer te weten te komen over de ziekte verslaving. Je bent op zoek naar lotgenoten. Je bent op zoek naar een structurele manier om beter met de ziekte van verslaving of om met de verslaafde zelf om te gaan. 

Is er sowieso een weg naar rust en herstel uit de negatieve spiraal naar beneden op een vrijblijvende, bijna ontspannen en veilige manier? Ja, nu wel! Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is zover! Ik bied nu een groepsbegeleiding aan voor iedereen die juist die manier zoekt! De manier om op een prettige, veilige en professionele manier, naar een fijn, positief leven, zonder die negatieve invloeden die verslaving met zich meebrengt, te groeien!

 

Herstellen doe je NIET alleen!

In de afgelopen jaren dat ikzelf in herstel ben gegaan, heb ik kunnen merken dat het niet één of andere knop is die je eventjes omzet. Ik heb stap voor stap hard moeten werken om te komen waar ik nu ben. Maar waar ik nu ben, is al die moeite meer dan waard!

Om mij heen, zie ik echt nog wel heel veel mensen worstelen. Het ligt niet aan hun inzet, of aan hun mate van wanhoop. Ook ligt het er niet aan dat ze niet bereid zouden zijn om iets aan zichzelf te willen veranderen; dát willen ze wel.

zo werk ik

Ik zie vooral dat ze nog zoekend zijn. Ze zoeken een manier die relaxter voelt. Een manier om clean en in herstel te zijn.

Ze missen nog iets, maar kunnen er vaak niet precies de vinger op leggen. Ik heb vele gesprekken met hen gevoerd. Ook zelf heb ik hier naar een dergelijke manier gezocht, omdat ik die gevoelens erg herkende in mijn eigen herstel.

Eén ding is mij echt heel duidelijk geworden: Clean worden, gedragsverandering om in herstel te komen, of om om te kunnen gaan met een verslaafde dat lukt simpelweg NIET alleen!

Door mijn ervaringsdeskundigheid en mijn opleiding in combinatie met mijn ervaring in het counselen van cliënten, kreeg ik een steeds beter beeld in wat WEL werkt. Dit heb ik nu allemaal samen gebracht in deze groepsbegeleiding.

Het mooie van deze groepsbegeleiding is dat je de mogelijkheid hebt om onder professionele begeleiding, samen met anderen, stappen te gaan maken in en naar je herstel!

Dit is wat jou gaat helpen vanaf nu!

De Groepsbegeleiding

Tijdens de groepsbegeleiding zorgen we dat je in een veilige omgeving bent, waarin je volledig open en eerlijk over je situatie kan zijn. 

In anderhalf uur, zullen we in een kleine setting, van maximaal 6 lotgenoten, aan de slag gaan met de stappen die leiden naar herstel.

Dit doen we op verschillende manieren. 

Je krijgt informatie over de te nemen stappen. We bespreken achterliggende theorie. 

Je gaat meer leren over hoe het werkt met de ziekte van verslaving, zowel bij de verslaafde zelf als bij de naaste(n).

Je gaat (leren) mediteren.

Door deze groepsbegeleiding maak je een verdiepingsslag in je Stappenwerk, doordat je veel meer de vertaalslag maakt naar het heden.

Doordat de deelnemers over hun eigen ervaringen en herstel delen, zal jijzelf ook groeien in je eigen herstel.  

Dit gaan we allemaal doen!

We gaan in anderhalf uur tijd iedere week een andere Stap in het licht zetten. We doen dit door samen de theorie achter de stap te bespreken. Daarnaast zullen we kijken naar de relatie tussen de stappen en we zullen aan iedereen de gelegenheid geven hoe de stap voor hen voelt en waar eventueel aan gedacht en gewerkt kan worden om de stap te voltooien.

Daarnaast krijgt je de mogelijkheid om binnen de groep over jouw progressie te delen ten aanzien van de bewuste stap, of ten aanzien van de stap waar jij op dat moment mee bezig bent. Dit alles onder professionele begeleiding. En wat heel prettig is, dit alles met de ervaringsdeskundigheid van alle anderen binnen de groep.

Om beter bij onze gedachten, gevoelens en oude patronen te komen, zullen we mediteren, delen, reflecteren en reageren op elkaar en lezen over verslaving en herstel. Hierdoor zal je nog beter in staat zijn om op je eigen tempo te werken aan de Stappen van Herstel.

 

Robert, dit is precies wat ik nodig heb, waar kan ik me aanmelden?

Wat doet de Groepsbegeleiding precies?

Tijdens de groepsbegeleiding leer je om op een manier die bij jóú past, te schrijven én te leven volgens de Stappen die je leiden naar een leven in gemoedsrust terwijl de ziekte van verslaving je leven raakt. Jij wilt namelijk weer de regie over je eigen leven terugpakken. 

  • De Groepsbegeleiding helpt jou weer te vertrouwen op je gevoel
  • De Groepsbegeleiding geeft jou inzicht in hoe de ziekte van verslaving werkt
  • De Groepsbegeleiding doet jou inzien dat je anders met je eigen gebruik om kan gaan
  • De Groepsbegeleiding leert jou waar je je het beste op kan focussen 
  • De Groepsbegeleiding geeft je de kans over je geheim te delen
  • De Groepsbegeleiding geeft je de mogelijkheid zonder sponsor aan stappen te werken
  • De groepsbegeleiding geeft je de kans om zonder verplichtingen, tóch te groeien in je herstel

Een groepsbegeleiding dat helemaal aansluit op jouw behoefte en je precies geeft wat jij nodig hebt voor verder herstel!

 

Directe ondersteuning via WhatsApp en via de besloten Facebookgroep

Soms hoor je dingen of merk je zaken op tijdens de groepsbegeleiding, die iets met je doen. Hetzij in je hoofd, hetzij in je gevoel. Het kunnen zaken zijn die je aan het denken hebben gezet of waardoor je een onrustig gevoel gaat ervaren. Dat doet herstel met je en komt vaker voor tijdens of na een groepsbijeenkomst. Omdat je niet altijd precies weet wat je voelt en je misschien even de behoefte hebt om erover te praten, sta ik altijd voor je klaar. Je kan heel makkelijk even iets inspreken op de WhatsApp of iets typen. Zo sta je direct in contact met mij en ik beloof je dat ik zo snel mogelijk zal reageren. In ieder geval binnen de 24 uur. Ook vele lotgenoten binnen de groep zullen bereid zijn om in contact met elkaar te staan.

Om dit nóg makkelijker te maken, heb ik een besloten Facebookgroep gemaakt, waar alleen mensen zitten, die bij MUDELLO in de counseling, nazorg, interventie of Groepsbegeleiding zitten of hebben gezeten. Zodoende is dit een heel veilige plek, waar je kan delen waar je tegen aan loopt. Of het nu gaat om het werk aan je stappen, of waar je gewoon tegen aan loopt in je dagelijkse leven. De groep is een prachtige plek om met en van elkaar te leren!

Waarom Groepsbegeleiding ook voor jou is weggelegd..

“Ik vind geen geschikte sponsor en wil wél verder met mijn Stappen…”

Of je nu uit een kliniek komt, al wat langer met de zelfhulpgroepen meeloopt of gewoon als nieuwkomer nieuwsgierig bent, deze groepsbegeleiding is geschikt voor jou. 

In de praktijk zien we dat het heel lastig is om écht een sponsor te vinden, die bij je past. Veel mensen denken ook dat je pas aan de stappen kan beginnen als je een sponsor hebt gevonden.

Gelukkig kan het óók anders!

Iedereen die heel graag wil starten met de Stappen van Herstel, kán vanaf nu direct beginnen!

En het mooie is: je hebt nu de kans om gezamenlijk aan de Stappen te werken omdat herstellen geen individuele bezigheid is. Je kan namelijk júíst samen mét anderen écht herstellen. 

Natuurlijk komen er heel persoonlijke zaken tijdens het stappenwerk naar boven. Als het zover is, sta ik natuurlijk graag voor je klaar middels individuele sessie(s).

Eindelijk een mogelijkheid, om op je eigen tempo, zonder directe sponsor, tóch aan je herstel te kunnen werken, via de Stappen van Herstel, gevormd naar de 21e eeuw!

“Ik wil meer weten over verslaving, maar dat lukt me niet op de reguliere meetings..”

Hoe fijn is het om een vaste avond in de week te reserveren voor een onderdeel van je leven, waar aan gewerkt dient te worden: de verslaving!

In een intieme groep, van niet meer dan 6 personen, gaan we onderzoek doen naar de stappen van herstel. 

Maar niet alleen dát… Omdat dit geen zelfhulpgroep is, zoals de reguliere meetings, maar een professionele setting, zijn we in staat om met achtergronden en wetenschappelijke onderbouwingen te komen. We zijn in staat om naar causale verbanden te kijken en door de juiste vragen aan elkaar te stellen zijn we in staat om óók ons zélf beter te leren kennen.

Omdat we gebruik zullen maken van alle voordelen die reguliere meetings hebben, aangevuld met de intieme kleine samenstelling, de professionele begeleiding, de achtergrondinformatie en de mogelijkheid om op elkaar te reageren, zijn we in staat om op een heel structurele basis te werken aan ons herstel!

“Ik vind het erg fijn om eventueel naast zelfhulp, óók geregeld gebruik te kunnen maken van professionele hulp..”

Het is zo’n veel gehoorde klacht: “Na een klinische opname en eventueel, zeer verblijvende nazorg, word ik aan mijn lot overgelaten, terwijl herstel, voor mij, dán pas écht begint….”

Hoe fijn dat er nu een mogelijkheid is om enerzijds de vruchten te plukken van wat een meeting te bieden heeft, maar anderzijds onder begeleiding van één (of meer) professional(s) verder je fundering onder je proces te laten uitharden.

In die tussentijd kunnen we gewoon al beginnen met je Stappenwerk, welke vertaald is naar de huidige tijd. Het maakt dat je fundering harder en harder wordt en de kans op terugval kleiner en kleiner!

Daarnaast komen psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, verslavingsliteratuur, topics en andere zaken in de loop van de sessies ook geregeld aan de beurt!!!

Start nu met de Groepsbegeleiding in een losse sessie

Start nu met de Groepsbegeleiding via de Herstelkaart van 15 sessies

De Groepsbegeleiding vindt plaats op dinsdag van 19.30 – 21.00 uur op de praktijk van MUDELLI & MUDELLO, Meidoorn 42, 2671 PN, Naaldwijk.

Onderstaand de agenda, zoals die nu is. Wij houden ons het recht voor, als omstandigheden daar om vragen, om data te verschuiven. De volgorde van de Stappen laten we dan intact; dus alles schuift vanaf dat moment door, tenzij er bepaalde data al gereserveerd zijn door (een) deelnemer(s), dan wordt er niet geschoven.

Buiten de Stap die in een specifieke sessie de aandacht krijgt, zijn er zoals aangegeven veel meer zaken die tijdens een sessie de revue passeren.

Is de datum/stap rood gedrukt, dan is de sessie geweest of vol. Bij ‘vol’ wordt er altijd gekeken of er een mogelijkheid is voor een 2e groep in dezelfde week.

 

04-06-2021 > Stap 1

11-06-2021 > Stap 2

18-06-2021 > Stap 3

25-06-2021 > Stap 4

09-07-2021 > Stap 5

16-07-2021 > Stap 6

23-07-2021 > Stap 7

30-07-2021 > Stap 8

27-08-2021 > Stap 9

03-09-2021 > Stap 10

10-09-2021 > Stap 11

24-09-2021 > Stap 12

 

28-09-2021 > Stap 1

05-10-2021 > Stap 2

12-10-2021 > Stap 3

26-10-2021 > Stap 4

09-11-2021 > Stap 5

16-11-2021 > Stap 6

23-11-2021 > Stap 7

07-12-2021 > Stap 8

14-12-2021 > Stap 9

21-12-2022 > Stap 10

04-01-2022 > Stap 11

11-01-2022 > Stap 12

 

18-01-2022 > Stap 1

01-02-2022 > Stap 2

08-02-2022 > Stap 3

15-02-2022 > Stap 4

01-03-2022  > Stap 5

08-03-2022 > Stap 6

15-03-2022 > Stap 7

29-03-2022 > Stap 8

05-04-2022 > Stap 9

12-04-2022 > Stap 10

26-04-2022 > Stap 11

03-05-2022 > Stap 12

 

Nog een paar veelgestelde vragen…

 

Wanneer is de groepsbegeleiding?

De groepsbegeleiding vindt iedere dinsdagavond plaats van 19.30 -21.00 uur.

Moet ik bij alle sessies aanwezig zijn?

Nee. Elke sessie staat op zichzelf. Uit iedere sessie kan je veel halen voor je eigen herstel. Sowieso doordat je met lotgenoten kan praten, delen en spiegelen. Daarnaast omdat er altijd theorie in zal zitten waar je wat aan hebt. Het heeft natuurlijk wel een enorme meerwaarde om opeenvolgende sessies te volgen, omdat we zo alle stappen doorlopen.

Maakt het uit bij welke Stap ik ben om aan te sluiten op een sessie met de inhoud van een andere Stap?

Nee, iedere sessie is leerzaam. Het is juist goed om ook alvast over de andere stappen te horen alvorens je bij die stap bent. Dit geeft inzicht in hoe de stappen zich tot elkaar verhouden. Tevens is het fijn voor lotgenoten die al verder zijn dan de behandelde stap, om nog eens terug te horen over nieuwe inzichten en wellicht daardoor hun stap wat kunnen uitdiepen. Herstel is een levenslange reis!

Hoe weet ik of ik er nog bij kan zijn op een bepaalde dinsdag?

Op het moment dat je de sessie betaald hebt én aangegeven hebt op welke dinsdag je erbij wilt zijn, wordt je reservering bevestigd. Die bevestiging is bindend. Reserveringen worden op volgorde van betaling afgehandeld en dus bevestigd.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Heb je vragen over de inhoud of wil je advies vragen? Dan kun je al je vragen mailen of appen, of je kunt je vragen stellen via mail  robert@mudello.nl

Daarnaast ben ik altijd tussendoor bereikbaar via WhatsApp en via de besloten Facebookgroep. Mijn nummer is 06 54 98 77 90.

Wat als ik verder wil met mijn stappen en geen sponsor heb?

Dat hoeft geen probleem te zijn. Om hier een goed advies in te geven, kijk ik naar je individuele behoefte. Logischerwijs bespreek ik dat dus ook individueel met je. Altijd met het doel om te kijken wat de beste oplossing voor jóú is!

 

Heb je nog andere vragen? Laat het me dan weten en ik neem graag de tijd om al je vragen te beantwoorden. robert@mudello.nl

Over Robert

Ik heb een behoorlijk traject afgelegd alvorens ik MUDELLO heb opgericht. Ik heb voornamelijk in de sales en de detailhandel gewerkt en heb me altijd goed kunnen opwerken binnen de verschillende ondernemingen. Ik heb ook veel leiding mogen geven, waardoor het coachen, trainen en begeleiden van mensen mij niet ongewoon is. Tóch ontbrak het mij aan iets in al die jaren. Ik kon mijn vinger er niet op leggen, maar ik merkte wel, dat ik steeds meer middelen begon te gebruiken, waaronder alcohol. Maar ook mezelf onderdompelen in de wereld van pokeren en casino was voor mij een tweede leven, naast mijn drukke baan en gezinsleven. Langzaam maar zeker merkte ik dat het me steeds meer opbrak en dat ik steeds onplezieriger werd voor mijn omgeving en mede daardoor mijzelf steeds meer afzonderde in mijn eentje, maar mét mijn alcohol en wat al niet meer!

In 2017 besloot ik dat deze vicieuze cirkel naar beneden doorbroken moest worden en sinds die tijd leef ik een 100% abstinent leven. Dus zonder gebruik van welk verslavend middel dan ook, inclusief alcohol. Daarnaast ben ik, heel belangrijk(!) nieuw gedrag gaan aanleren. Eerst via de verschillende zelfhulpgroepen, maar al vrij snel daarna, via professionals en opleidingen. Dit heeft mij enorm geïnspireerd en geholpen!

In november 2019 hebben mijn toenmalige werkgever en ik elkaar de hand geschud en zijn we uit elkaar gegaan. Vanaf dat moment ben ik me professioneel gaan verdiepen in de manier waarop de verslavingszorg in Nederland georganiseerd is. Vanuit die verdieping heb ik gezien dat er mogelijkheden zijn om een grote groep verslaafden en hun naasten te begeleiden op een unieke manier vanuit MUDELLI & MUDELLO. Veel mensen ervaren dat vroeg-herstellende-verslaafden te snel losgelaten/overgedragen worden aan de zelfhulpgroepen. Voor een groot aantal een redding, voor een nog veel groter aantal een uitstel op de onvermijdelijke terugval met alle gevolgen van dien! Mudelli is van mijn vrouw, Wendy, en begeleidt in eerste instantie de naasten van een verslaafde, daar waar ik met MUDELLO mij in eerste instantie richt op de verslaafde! Je snapt dat we geregeld het hele systeem/ de hele familie tegelijk begeleiden.

Ik begeef mij al jaren in de zelfhulpgroepen. Ik ben zelf een verslaafde (in herstel) én naaste (in herstel). Door dit alles, in combinatie met mijn opleidingen op gebied van Verslavingskunde en Counseling, ben ik goed in staat om juist datgene aan te bieden wat verslaafden en hun naasten nodig hebben in hun begeleiding, zowel in groepsverband als 1-op-1. 

Dit alles is ook werkelijk wat ik met een enorm plezier doe: Het begeleiden van verslaafden en hun naasten naar een prachtig leven in herstel!   

Verslaving en Corona