fbpx

GAMEN

Gamen kan leiden tot gedragsverslaving. Je bent niet zo maar verslaafd aan gamen. Vaak is bewustwording en goede afspraken maken voldoende om op een gezonde manier met gamen om te gaan.

Als het gamen voor problemen dreigt te zorgen, zoals een verkeerd dag- en nachtritme (vooral ’s nachts wakker zijn om te gamen en overdag willen slapen), ruzie en/of agressie als er niet gegamed mag worden of het niet maken van schoolwerk, of te laat op het werk komen, dan is het goed om aan de bel te trekken.

Bij gamen geldt, net zoals bij andere gedragingen en middelen, dat het je leven kan gaan beheersen. Je wordt obsessief. Je gamet mateloos en je leven wordt steeds stuurlozer. Dat wil zeggen: je komt afspraken met jezelf en je omgeving niet (meer) na. Je maakt ruzie. Je isoleert je steeds meer. Je verwaarloost jezelf door minder (gezond) te eten en je slaapt nauwelijks meer en al helemaal niet meer op de tijden dat het normaal is om te gaan slapen. Het mag duidelijk zijn, dat ook deze vorm van verslaving uitermate destructief is voor jezelf en je naasten.

 

Robert Drosterij

info@mudello.nl

06-54 98 77 90

Meidoorn 42, Naaldwijk

BTW NL003141453B71

KVK 76838587