fbpx

COUNSELING-TRAJECT

Dit traject is heel helpend voor mensen die problemen met hun gedrag en/of gebruik van middelen in de breedste zin van het woord ervaren. Het counseling-traject is een prettige periode van bijeenkomsten tussen cliënt (jij) en counselor (ik) in mijn praktijkruimte of via een zoom-verbinding online. In deze periode wordt een stevige basis gelegd en goede tools aangereikt om op een gezonde manier verder te kunnen met je leven. 

Tijdens dit traject bouwen we samen aan de fundering onder je herstel. Dat wil zeggen dat we gaan zorgen dat we gaan onderzoeken wie je bent, wat je wilt en waar je naar toe wilt. Oftewel je bent zelf de regisseur van jouw traject. Jij bepaalt wat je doel is en wat je daar wel en niet voor wilt doen of voor wilt laten. Weet wel, dat ik vanuit ervaring en vanuit wat ik hoor en zie bij je, vragen zal stellen, zodat je er zelf steeds beter achter komt, waar je naar toe wilt. We doen dit volgens de Motivational Interviewing-methode. Later in het proces zullen we activiteiten gaan benoemen, die jou gaan helpen om tot je doel te komen. In deze oefeningen ga je er steeds meer achter komen, waar je valkuilen en kansen liggen. Uiteindelijk zullen we je thuissituatie bekijken, als het gaat om bedreigingen voor je blijvende herstel. Denk hierbij aan je familie thuis: zijn zij wel of niet in gebruik? Hoe staat het met je werk? Zijn er bepaalde schulden naar dealers of anderszins? Heb je veel gebruikersvrienden of ben je juist in sociaal isolement? Ook hier gaan we een plan voor maken, zodat de kans op terugval kleiner gemaakt gaat worden. Daarna is het aan jou! Je gaat je eerste stappen weer maken, zonder counseling, maar met heel veel tools en natuurlijk altijd de mogelijkheid om mij even te bellen.

Het counselingtraject start altijd met een gratis kennismakingsgesprek van één uur. Hierin inventariseren we de hulpvraag en globaal je achtergrond. Ook je gebruik in duur en hoeveelheid worden inzichtelijk gemaakt, zodat we goed kunnen inschatten of ik je kan helpen. Daarnaast kunnen we allebei kijken of we een ‘klik’ hebben. Heel belangrijk, omdat we veel in vertrouwen met elkaar gaan bespreken. Dat móét aan de voorkant goed en vertrouwd voelen, anders is het niet goed om er aan te beginnen. Hoe lang het traject duurt is aan de voorkant niet aan te geven. Natuurlijk is het altijd aan jou zelf of je doorgaat of dat je stopt. Je zit bij mij vrijwillig, met je eigen motivatie. Zonder motivatie is er sowieso geen kans om te slagen.

Ik weet uit ervaring dat cliënten eigenlijk nooit eerder stoppen voordat ze de tiende sessie achter de rug hebben. De frequentie van de sessies, zijn in beginsel 1 keer in de week en zullen na een keer of 6 afnemen naar eens per 2 weken.

Mocht je toch de behoefte hebben om begeleiding te blijven ontvangen, maar dan minder frequent dan in het counseling-traject, dan is het nazorg-traject een mooi en veelgebruikt alternatief/vervolg.

 

  • Wij werken 100% discreet
  • Wij staan binnen 24 uur voor je klaar
  • Wij werken óók ‘s avonds en in het weekend
  • Wij werken op locatie als vanuit onze eigen praktijk
  • Wij zijn gediplomeerd counselor, coach
  • Wij zijn gecertificeerd interventionist en nazorgspecialist
  • Wij zijn ervaringsdeskundigen
  • MUDELLO is onderdeel van MUDELLI & MUDELLO v.o.f.

Robert Drosterij

info@mudello.nl

06-54 98 77 90

Meidoorn 42, Naaldwijk

BTW NL862049866B01

KVK 81334826