fbpx
homefoto

Ben ik verslaafd?

Is mijn naaste verslaafd?

Waarschijnlijk ben je op deze pagina gekomen omdat je twijfelt of je het gebruik van je middel nog wel in de hand hebt. Of dat je nog wel afspraken met jezelf kan nakomen. Of dat je niet zo prikkelbaar zou willen zijn. Of dat je jezelf niet meer zo wilt isoleren. Of zulke stemmingswisselingen wilt ervaren. Of omdat je iedereen maar de schuld geeft van van alles, maar dat je eigenlijk weet dat je zelf ook wel een aandeel in zaken hebt.

Als naaste van een verslaafde kan je merken aan je partner/ ouder/ kind dat hij/zij met bovenstaande vragen struggelt. Je merkt dat je ook moeite hebt om grenzen aan te geven wat je nog acceptabel vindt in gebruik van middelen of in gedrag en wat juist niet meer. Je merkt dat je steeds verder van wat je wens is af komt te staan.

In beide gevallen, of je nu de verslaafde of de naaste van de verslaafde bent: Je bent hier omdat je allang weet dat het niet meer klopt. Dat je hulp nodig hebt. Dat je je schaamt. Dat je hoopte dat het vanzelf beter zou worden.

Verslaving is een chronische, progressieve en destructieve ziekte. Sorry. Het is niet anders. Het goede nieuws is dat je er mee kan leren leven, zonder dat de ziekte progressief wordt en uiteindelijk destructief. Dat heet in herstel gaan.

Je bent niet verantwoordelijk voor het ziek worden, maar wel voor het in herstel gaan!

Op deze site probeer ik je te laten zien, wat ik hierin voor je kan betekenen. Lees rustig verder en weeg eens serieus af of het niet tijd is geworden om aan je herstel te gaan werken.

Wat kan MUDELLO voor mij doen?

MUDELLO is in staat om een verslaafde die in herstel wenst te komen te begeleiden van A tot Z. Oftewel van Afhankelijkheid tot Zelfredzaamheid.

MUDELLO is gecertificeerd om interventies te mogen doen. Dit betekent dat in nauwe samenwerking met de naasten van verslaafden en op initiatief van de naasten er getracht wordt om de verslaafde in te laten zien dat hij in herstel moet komen. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je op de pagina’s ‘Zo werk ik’ en ‘Interventie’.

MUDELLO is gediplomeerd om als verslavingscounselor te kunnen werken. Elke verslaafde die in herstel wenst te gaan, kan hierbij geholpen worden door middel van 1-op-1 sessies. Dit is ambulant. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina’s ‘Zo werk ik’ en ‘Counseling’.

MUDELLO is door de diplomering als Verslavingscounselor en de ervaringsdeskundigheid in staat om elke verslaafde in herstel het eerste en moeilijkste jaar van herstel adequate begeleiding te geven. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina’s ‘Zo werk ik’ en ‘Nazorg’.

Zeker op het moment van Interventies, spelen de naasten een grote rol in het proces. Omdat de kans van slagen vele malen toeneemt, als het gaat om de thuiskomst en het in herstel blijven van de verslaafde, is het essentieel dat ook de naasten een traject gaan volgen. Dit kan volledig verzorgd worden door de samenwerkingspartner MUDELLI. Meer hierover op de pagina ‘Samenwerking met MUDELLI’.

 

Voor de verslaafde

MUDELLO biedt verschillende vormen van begeleiding aan de verslaafde aan. Of je nu nog in gebruik van middelen bent, of dat je al enige tijd in herstel bent. Dat wil zeggen dat je al enige tijd zonder gebruik van middelen bent.

In beide gevallen kan je soms om hulp verlegen zitten. Een extra steuntje in de rug gebruiken. Zodat je je gesterkt voelt in de goede beslissing die je hebt genomen: vrij leven van de dwang van gebruik van middelen en/of gedrag.

Als je hier naar op zoek bent, verwijs ik je graag door naar de pagina’s ‘Counseling’ en ‘Nazorg’.

Natuurlijk is het sowieso interessant en zinvol om de andere pagina’s ook eens door te nemen.

Zo ga je meer over de mogelijkheden en de achtergrond van MUDELLO te weten komen.  Daarnaast alles over de unieke samenwerking met MUDELLI en nog veel meer zaken die interessant voor je kunnen zijn.

Voor de naaste(n)

MUDELLO is er ook voor de naaste(n) van de verslaafde. Buiten de samenwerking met MUDELLI, die gespecialiseerd is in de begeleiding van de naasten, zal MUDELLO juist de eerste stap kunnen zijn in het proces van herstel voor zowel de verslaafde als de naaste(n).

MUDELLO verzorgt namelijk interventies. Interventies vinden altijd op verzoek van de naaste(n) plaats. De naaste ziet vaak geen andere uitweg meer, dan de verslaafde te confronteren met zijn/haar gedrag. Dat ze niet meer verder kunnen en willen op deze manier en dat hij/zij hulp moet gaan halen.

MUDELLO zal je vanaf de eerste stap begeleiden in dit moeilijke, maar dankbare proces.

Mocht je op zoek zijn naar deze vorm van hulp, dan raad ik je aan om de informatie op de pagina’s ‘Zo werk ik’ en ‘Interventie’ te lezen.

Natuurlijk is het sowieso interessant en zinvol om de andere pagina’s ook eens door te nemen. Zo ga je meer over verslaving te weten komen en tevens over de samenwerking tussen MUDELLO en MUDELLI. Zeker voor  de naaste(n) van verslaafden een enorme aanrader!

  • Wij werken 100% discreet
  • Wij staan binnen 24 uur voor je klaar
  • Wij werken óók ‘s avonds en in het weekend
  • Wij werken op locatie als vanuit onze eigen praktijk
  • Wij zijn gediplomeerd counselor, coach
  • Wij zijn gecertificeerd interventionist en nazorgspecialist
  • Wij zijn ervaringsdeskundigen
  • MUDELLO is onderdeel van MUDELLI & MUDELLO v.o.f.

Robert Drosterij

info@mudello.nl

06-54 98 77 90

Meidoorn 42, Naaldwijk

BTW NL862049866B01

KVK 81334826